Comments Feed

skota.se navigationskurs

page5_blog_entry141_1
Här är skotas supertips för hur ni navigerar skota.se...

Det har framförts önskningar om att man skall komma
direkt till den artikel som man klickar på från förstasidan - detta har iom. 2007 införts och det går fortfarande också att läsa på som vanligt under skotas olika sektioner.

Vi har flyttat all tyngre media (foto/video etc) till en ny server och en ny domän (
skota.be) med hopp om lägre driftskostnader men med bibehållen tillgänglighet - så att vi kan göra bildgallerierna ennu större 2007. skota.be kan dock ersättas eller ändras när som helst så skapa inga bokmärken eller länkar mot denna adress. Apropå tillgänglighet, kommentera gärna nedan om ni har upplevt att skota inte har varit åtkomlig när ni gjort besök - vi vill gärna veta om detta har varit ett problem.

Vi hoppas att ni noterat att man kan
övervaka en nyhets "feed" vi länken till höger (RSS knappen) på förstasidan. Kör man Safari så kan man lägga denna länk i Bookmark "baren" så ser man när skota har fått nytt innehåll - PC förare med en bra lösning på detta får gärna kommentera det nedan.

Galleriet har gjorts om lite för att
spara på antal öppna fönster. Här får man använda menyn till vänster för att komma tillbaka till galleriöversikten efter att man tittat på foton.

Ett annat spörsmål har varit att man inte sett artikeln när man klickat på länken på förstasidan - detta beror i 99,9% av fallen att cachen i webbläsaren används så att inte den senaste informationen visas - detta
avhjälps genom att hålla nere shifttangenten och samtidigt klicka på knappen för att ladda om sida (ofta en "cirkulär pil" nånstans där knapparna för framåt och bakåt finns) - då kommer senaste upplagda info visas.

Man kan kommentera artiklarna på
skota - det görs genom att klicka på länken "Kommentarer(x)" i slutet på artikeln - kommentarer går också att övervaka via RSS - kolla till höger på tex. "Racing" sidan (Comments Feed - funkar inte i IE6) - en ström för alla kommentarer på skota.se.

Vi på
skota hoppas att dessa ändringar känns som förbättringar och vi ser fram emot åsikter under comments i ämnet!

Surfa väl / wm