3 ställen där du kan prova på segling

Foto: Shutterstock.com / Angelo Giampiccolo

Det enklaste och mest effektiva sättet att lära sig segla på är att skriva upp sig på en av alla nybörjarkurser som finns runt om i landet. Är du däremot osäker på om segling verkligen är något för dig listar vi här 3 ställen där du kan prova på att segla.

Svensk seglings prova på-stöd

För att få fler målgrupper att testa på segling har det Svenska Seglarförbundet, SFF, genom Svenska Postkodlotteriet fått möjlighet att ge stöd till seglarklubbar runt om i Sverige. Stödet riktar sig främst mot de seglarklubbar som vill anordna aktiviteter för nya målgrupper som vill prova på seglingen.

1. Stiftelsen Skota Hem

Stiftelsen Skota Hem anordnar öppen segling under helger för dig som har en rörelsenedsättning. Se vilka helger som gäller på Skota Hems hemsida.

Stiftelsen Skota Hem jobbar för att segling också ska vara möjligt för personer med funktionsnedsättning med effekten av höjt självförtroende och ökad självständighet.

2. Segla i Stockholms skärgård med Greatdays

Med upplevelseleverantören Greatdays kan du prova på hur det är att segla i Stockholms skärgård. Ett perfekt tillfälle för dig som inte har tidigare seglarvana men som längtar efter att få lära dig.

Här får du segla tillsammans med ett seglarteam med många års erfarenhet med sig i bagaget. Ni seglar på en Bavaria 50 och kommer få möjlighet att prova på att aktivt segla själva.

Vid varje segling är ni 4–6 personer ombord. Beroende på gruppens storlek pågår seglingen mellan 2–3 timmar. Ni får möjlighet att låna flytväst, sjökläder och stövlar.

3. Prova på att segla med Uppsala kanotförening

Under en sommarmånad erbjuder Uppsala kanotförening in till prova på-segling. Initiativet riktar sig främst mot barn i åldrarna 6–18 år. Tidigare erfarenhet spelar ingen roll, utan alla är välkomna att lära sig mer om segling.

Föräldrar är tillåtna att följa med på segeljollar oavsett barnets ålder.