Knepet som underlättar på segelsemestern

En grupp vänner dyker från en segelbåt.

Segling på semestern är underbart. Om man inte har en egen segelbåt och vill segla själv kan man boka en seglingsresa. En seglingsresa utomlands kan bli lite dyrare än en vanlig charter, men det finns knep som gör att du kan hålla kostnaderna nere.

Oavsett om det är en arrangerad resa eller om du seglar själv behöver se till att du har tillgång till pengar. Reser du själv behöver du kunna förboka och betala hamnplatser, bränsle, mat och dryck och annat som du vill köpa. För att kunna göra det kan det vara bra att ha med sig ett kreditkort på resan. Dessutom måste du ordna med olika försäkringsskydd om olyckan skulle vara framme.

Med ett kreditkort ingår det en kompletterande reseförsäkring

Oavsett om du ska segla själv eller har bokat en seglingsresa utomlands med en researrangör behöver du se över ditt försäkringsskydd och beställa ett EU-kort. EU-kortet ger dig rätt till sjuk- och tandvård när du befinner dig utomlands i ett EU/EES-land eller Schweiz.

Om du betalar din resa med ett kreditkort ingår det vanligtvis en kompletterande reseförsäkring. Jämför gärna reseförsäkringarna på olika kreditkort eftersom de kan variera väldigt mycket både i skydd och ersättningsnivå. På bästakredikortet.se kan du jämföra vilket kort som erbjuder bäst reseförsäkring.

Oavsett om du seglar i Sverige eller utomlands är det bättre att använda sig av ett kreditkort. Ett kreditkort är säkrare än både pengar och betalkort eftersom kreditkort skyddas av konsumentkreditlagen.

Förboka plats i gästhamnen med ditt kreditkort

Om du seglar själv är det bra att ha en förbestämd rutt med planerade hamnstopp. När det är dags att gå i land kan det vara bra att förboka en plats i hamnen för att vara säker på att du har en båtplats. Det har blivit allt vanligare att man behöver ha ett kredit- eller betalkort för att boka en hamnplats eller kunna betala hamnavgiften.

I dag är det många hamnar som inte tar emot kontanter. Samma sak gäller när du ska tanka båten hos den lokala sjömacken. Dessutom kan du spara en hel del pengar genom att betala din tankning med ett kreditkort eftersom du då ofta kan få någon form av drivmedelsrabatt.

Spara pengar med kreditkort utan valutapåslag när du seglar utomlands

Det finns många fördelar med att ha med sig ett kreditkort på segelsemestern. En av dem är att du alltid har tillgång till pengar när du är ute och reser.

Om du seglar utomlands kan det vara bra att skaffa ett kreditkort utan tilläggsavgifter som valutapåslag och dyra uttagsavgifter. Annars kan det bli väldigt dyrt när du handlar med kortet.