Ljudböcker är perfekt sällskap på seglatsen

Man på segelbåt letar efter ljudböcker på sin Ipad

När du seglar ute på havet är tillgången till underhållning och sysselsättning mer begränsad. I det läget är ljudböcker ett perfekt sällskap att ta med sig. På tjänster som Ljudböcker.com hittar du de populäraste apparna för ljudböcker. Här listar vi några av fördelarna med att ha med sig dessa appar på seglingen.

Ladda ner i förväg och lyssna offline

När du befinner dig till havs finns inte uppkoppling på samma sätt som när du befinner dig på land. Men alla de mest populära ljudbokstjänsterna låter dig ladda ner böcker så att du inte behöver något internet när du väl ska lyssna. På så sätt har du alltid ljudböckerna tillgängliga när den rätta stunden väl infinner sig.

För den som föredrar att läsa framför att lyssna finns också e-böcker att hos de flesta ljudboksappar. De går att ladda ner på samma sätt som ljudböckerna.

Perfekta sättet att koppla av på semestern

Ingen tid på året passar så perfekt för segling som under sommarsemestern – och detsamma gäller ljudböcker. Användningen av ljudböcker stiger rejält under sommarperioden. För många är det ett sätt att koppla av från vardagen.

Att lyssna på ljudböcker blir ett sätt att vila tankarna från omvärlden, samtidigt som det är möjligt att göra andra saker med sina händer under tiden som man dras in i berättelsen.

Låt dig inspireras av ljudböcker om andras resor

Flera berättelser om seglare har lästs in som ljudbok till de största ljudbokstjänsterna. En del är baserade på verkliga händelser, så som spänningsromanen Storm av Karl Eder eller e-boken Alla sa vi skulle dö.

Det är också allt vanligare att lyssna på berättelser som utspelar sig på platser som går att besöka i verkligheten. Så varför inte låta dig inspireras av ljudboksutbudet när du planerar målet för segelsemestern? Du kan också hitta faktaböcker och historiska böcker om olika platser i ljudboksapparnas utbud.Ljudböcker – det perfekta sällskapet på seglatsen