Går du i årskurs nio och älskar att segla på fritiden är en gymnasieskola med seglarinriktning det perfekta valet för dig. I Sverige finns det tre stycken gymnasieskolor som inriktar sig mot segling. Du kan läsa mer om dem nedan. 

Öckerö seglande gymnasieskola

Som elev på Öckerö seglande gymnasieskola har du havet som ditt huvudsakliga klassrum. Skolan har växt sig allt större sedan den grundades år 1999 och har i dag ett elevantal på 300 segeltörstande elever. 

På Öckerö seglande gymnasieskola kan du välja mellan tre olika program

  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Sjöfartsprogrammet med inriktningarna däck eller maskin

Alla program inriktar sig mot livet på havet och sjöfart. Utbildningen på Öckerö kräver mycket av dig som elev men i ett tillåtande klimat för att du ska få möjlighet att växa och utvecklas. Här är undervisningen verklighetsförankrad vilket visar sig genom all den tid som eleverna tillbringar på skolans segelskepp T/S Gunilla. 

Som elev på Öckerö får du också möjlighet att prova på segling världen över. Vill du veta mer om Öckerös seglande gymnasieskola kan du läsa mer här.

Lerums seglargymnasium

På Lerums seglargymnasium är du elev på en av Sveriges två riksidrottsgymnasier med seglarinriktning. Som elev här får du välja bland många av programmen som tillhör den nya gymnasieskolan samtidigt som du utbildas av några av de bästa tränarna i Sverige. Efter genomförd gymnasieutbildning i Lerum är du förberedd för akademisk vidareutbildning samtidigt som du görs redo för vidare elitsatsningar inom seglingen. 

Här får du möjlighet att kombinera studier med segling och annan träning. Läs mer om Lerums seglargymnasium här.

Riksseglargymnasiet i Motala 

Riksseglargymnasiet i Motala är Sveriges andra riksidrottsgymnasium som erbjuder dig att ansöka om att gå en seglarinriktning. Här får du möjlighet att kombinera dina studier med seglingen, som du kan elitsatsa inom. Du kan ansöka till utbildningen oavsett var du bor i landet med kravet att du tillhör junioreliten inom svensk segling. 

Gymnasiet är en perfekt öppning för dig att få möjlighet till förberedelser inför framtida elitsatsningar. Här kan du läsa mer om vad Riksseglargymnasiet i Motala kan erbjuda just dig.